czwartek, 21 lipca 2011

Cytryna na włosy

pomarańcza zdjęcie logo
Pomarańcza. Świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy w wielu krajach podaje się obok kawy i croissantów na śniadanie. Miąższ bywa składnikiem wielu sałatek owocowych i rybnych. Rzadko spotkać można gorzkie pomarańcze-genialnie pasują do białych ryb i dzikiego ptactwa.

Grejpfrut. Odmiany różowe i czerwone są słodsze od białych, jednak im owoce mają jaśniejszy miąższ, tym łatwiej wycisnąć nich sok. Grejpfruty pieczone na grillu razem z czerwonym i białym mięsem nadają mu oryginalny smak.



Cytryna Najbardziej znana w duecie z herbatą. Ożywia smak mało wyrazistych dań (ryby, drób). Przeciwdziała ciemnieniu startych jabłek, marchwi, kalarepy i pieczarek. Jest bardzo dobra cytryna na włosy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz